Umicore környezetvédelmi irányelv

Umicore Csoport

Az Umicore Csoport a fenntartható fejlődést fejlesztési és innovációs stratégiájának középpontjába helyezi. Ez fenntartható fejlődési irányelvet határoz meg, és mérhető célkitűzéseket állít fel a QSE (Minőség, Biztonság és Környezet) folyamatos javításához, valamint a társadalmi és gazdasági teljesítményhez. Ezek a célkitűzések a csoport minden egyes Üzleti Egységére (BU) érvényesek, az Építőipari Termékek Üzleti Egységet is beleértve. Az Umicore Csoport éves jelentést közöl, amelyben bemutatják az éves eredményeket a fenntartható fejlődés szempontjából.

Környezetvédelmi célkitűzések – Umicore Csoport – 2006-2010
Célkitűzés 1 A fémes kibocsátások csökkentése az ipari létesítményeknél
Célkitűzés 2 Környezetvédelmi menedzsment rendszer alkalmazása (ISO 14001)
célkitűzés 3 Értékelés és akcióterv az aktuális vagy régebbi ipari tevékenységhez kapcsolódó környezetvédelmi veszélyek megszüntetése érdekében
Célkitűzés 4 Energiahatékonysági terv alkalmazása
Célkitűzés 5 Minőségi, Biztonsági és Környezetvédelmi adatbázis létrehozása


Építőipari Termékek Egység - VMZINC

Az Építőipari Termékek egység az összes ipari telephelyen fenntartható fejlődési irányelvet és környezetvédelmi célkitűzéseket alkalmaz. 2005 óta az Építőipari Termékek Egység minden ipari telephelye megkapta az ISO 14001 tanúsítványt.

2009 óta az Építőipari Termékek egység egy „termék” környezeti irányelvet alkalmaz, azzal a szándékkal, hogy javítson a környezetvédelmi mérlegén és a fenntartható építéshez való hozzájárulásán.

Környezetvédelmi „termék” célkitűzések - Építőipari Termékek Egység – 2009-2011
Célkitűzés 1 A termékek környezetvédelmi mérlegének kiértékelése és javítása (Életciklus elemzés végrehajtása)
Célkitűzés 2 A környezetvédelmi értékelés és a termékek fejlesztésének eredményeinek ismertetése (A termékek környezetvédelmi tanúsítványának közzététele-– FDES, BRE Környezeti Profil, DUBI (AUB) Tanúsítvány)
Célkitűzés 3 A fenntartható fejlődés követelményeinek megfelelő termékek kifejlesztése (Öko-tervezési stratégia alkalmazása)