A hengerelt cink újrahasznosítható

A hengerelt cink potenciálisan 100%-ban újrahasznosítható. Európában a régi hengerelt cink 95 %-ban újrahasznosított. A hengerelt cink újrahasznosításának a sikere a nagyon jól szervezett újrahasznosítási piacnak köszönhető:


Könnyen leszerelhető

Élettartamuk végén az építőiparban használt hengerelt cink termékeket hagyományosan a tetőfedők és vízvezeték-szerelők gyűjtötték össze. A régi cinket főleg a könnyű épület-felújítási munkálatok során gyűjtik be, mint például a csapadékvíz-rendszerek vagy a teljes tető cseréje. Régi épületek bontásából ritkábban gyűjtenek be cinket. A Nyugat-Európában az építőiparban felhasznált hengerelt cink mennyiségét figyelembe véve a régi hengerelt cink források évente 100 000 tonnára becsülhetők, és ezek főleg Franciaországban, Németországban és a Benelux-államokban lelhetők fel. Az Európában tapasztalható magas felvásárlási árakkal és az ilyen típusú hulladék széles körű és stabil használatával az éves forrás a következő évtizedben vagy akár azon túl is legalább a jelenlegi szinteken marad.Előnyös ár

A cinkhulladék ára jelentősen alacsonyabb, mint a cinkrudak ára a Londoni Fémtőzsdén (LME).

A régi hengerelt cink termékek főbb felhasználói a másodlagos cinkfinomítók, illetve a sárgaréz és oxid gyártók. Ezek mindegyike Európában található. Annak ellenére, hogy a visszanyert régi cink (vagy forrás) 100%-a újrahasznosítható, a valóságban a visszanyerési arány jelenleg, a forrás legkevesebb 95%-a.