A VMZINC és a fenntartható épület (Környezetvédelmi tanúsítvány)

A világban a környezetvédelmi minőség főbb célkitűzései az építészeti megközelítésekben vagy útmutatókban a következők:

  • A külső környezetre mért hatás csökkentése (üveghatásért felelős gázok csökkentése, a víz- és hulladékkezelés javítása stb.)
  • Részvétel a természeti erőforrások védelmében
  • Egészséges és kényelmes belső környezet létrehozása

 

A fenntartható épület környezetvédelmi teljesítményéhez a VMZINC megoldások a következő fő tényezőkkel járulnak hozzá:

 

Környezeti célkitűzés A VMZINC termékek hozzájárulása
1. A termék harmonikusan beépül közvetlen környezetébe - Alakíthatóság.
- Változó megjelenés és színek (természetes, időjárásnak ellenálló QUARTZ-ZINC, ANTHRA-ZINC és PIGMENTO, valamint kettős lakkozású).
- Széles tető- és homlokzatrendszer választék.
2. Építőanyagok, folyamatok és rendszerek kiválasztása. - See PED
- Lásd: PED – Fenntartható, 100%-ban újrahasznosítható termékek Alacsony energiafogyasztás a cinkfém gyártásához, karbantartásmentes, könnyen felszerelhető és eltávolítható.
3. A helyszíni munkavégzés közbeni alacsony terhelés - A helyszíni hulladék optimalizálása (alacsony hulladékszint, 100%-ban újrahasznosítható).
- Alacsony zajszennyezés (gyors, félipari szerelés).
- Nincs levegő- vagy vízszennyezés.
- Nincs vízfogyasztás.
4.Energia kezelés - A VMZINC teljes adaptálhatósága Termikus követelményeknek megfelelő szabályozó rendszerek, Integrált termikus és fotovoltaikus szolár-rendszerek.
5. Vízkezelés - A VMZINC rendszerek kompatibilitása a csapadékvíz újrahasznosításához rendelkezésre álló megoldásokkal.
6. Higrotermikus kényelem - A szellőztetett tetőrendszer-szerkezet lehetővé teszi az épületek normál felhasználásából származó vízpára eltávolítását.A VMZINC-rendszerekkel használt faanyagnak higrotermikus szabályozó hatása van.
7. Akusztikai kényelem - A VMZINC hagyományos rendszerek kiváló teljesítményt kínálnak a levegőből érkező zajokkal szemben.
- A lépéshang szempontjából a hagyományos tetőrendszerek akusztikai teljesítménye javul a hőszigetelés vastagságának növekedésével (a termikus követelményekkel kapcsolatos szabályozások szigorodása).

 

A fenntartható épület referencia-útmutatók (HQE-megközelítés, BREEAM stb.) az építőanyagoknak az épületek környezeti teljesítményére gyakorolt hatását értékelik az Életciklus-elemzés (LCA) (1) szempontjából mérhető eredményeknek megfelelően, amelyek olyan Termék Környezetvédelmi Nyilatkozatokban (PED) (2) meghatározottak, mint például a francia Fiches de Déclarations Environnementales et Sanitaires (FDES), vagy a brit BRE Környezetvédelmi profil stb.

 

A VMZINC fenntartható épület szempontjából történő pozícionálásával kapcsolatosan az VM BUILDING SOLUTIONS termékeihez LCA-kat végzett, és olyan PED-eket tesz közzé, amelyek teljesítik azon különböző piacoknak a követelményeit, ahol értékesítésre kerülnek.

Az RWS-rendszerünkkel, valamint a tető- és homlokzatrendszerekkel kapcsolatosan számos PED tölthető le a weboldalunkról.