PIGMENTO

A cink elegáns szürke árnyalatáról ismert. De képzelje csak el, hogyan járulna hozzá egy finom árnyalatú vörös, zöld vagy kék szín az Ön alkotásához.

A PIGMENTO sorozat ásványi pigmentek hozzáadásával készül, amelyek egy QUARTZ-ZINC hordozóra kerülnek rá. Ez a hordozó patinásított cink, amelynek megjelenése és textúrája kezdettől fogva nagyon közel áll a természetes úton, néhány hónap alatt a levegő hatására patinásodott cinkhez.

 

A PIGMENTO természetes textúrája és színei, a fény hatására folyamatosan változó árnyalatai egy szerves és ásványi univerzumot tükröznek. Új ötletekre inspirál és tökéletesen illik más anyagokhoz.

 

4 alapszínben kapható:

  • barna
  • zöld
  • vörös
  • kék

Az alapszíneken kívűl már egyedi színekben is megrendelhetők a VMZINC előpatinázott titáncink termékei.  A horganynál megszokott jó megmunkálhatóság és a fémes felület karakteres textúrája a színpaletta standard és új színeinél is megmaradtak.

Mivel a különleges színű tetőfedő és homlokzatburkoló lemezeket egyedileg készítjük el, a gyártási folyamat során megrendelő elképzeléseinek megvalósítására is lehetőség van. Így még változatosabb építészeti megoldások születhetnek a titáncink lemezekből. A színpaletta minden PIGMENTO lemeze és szalagja illeszkedik a legkülönbözőbb rendszerekhez. A megmunkálási technológia egyezik a horganynál megszokottal. Készíthető: állókorcos fedés, lécbetétes fedés, rombusz fedés vagy akár kazettás homlokzat is.

 

A kibővített PIGMENTO® színpaletta termékeire is ugyanazok jellemzők, mint a titáncinkre általában: korrózióállóság, színtartóság, a speciális felületképzésnek köszönhetően nem látszanak meg rajtuk az ujjlenyomatok. A felületek megfelelnek az EN 988 szabvány követelményeinek, nem mérgezőek és alapvetően környezetkímélőek.

Ha a RAL színkódokra kiváncsi, keresse ügyfélszolgálatunkat!

 

2018-ra elkészültek a BIM komponensek a Pigmento felületeinkhez. Letöltéshez kattintson az ikonra!