Tartósság

A VMZINC története egy több mint 170 évre visszanyúló hagyomány része. Ez egy olyan történet, amely átível a századokon, és egy olyan nemes, erős fémet jelent, amely kifejezetten tartós és nagyon jól alakítható.

 • Ellenállás a korrózióval szemben
  A cinken nem fog az idő, és természetesen ellenáll a korróziónak. A cink úgy védekezik a korrózióval szemben, hogy egy patinaként ismert (világosszürke színű) természetes védőréteget hoz létre, amely az elhelyezést követő 6 hónaptól 2 évig tartó időszakon belül alakul ki, a klímától, a térség külső behatásaitól és a légkör agresszivitásától függően. Ez a védőréteg adja meg a cink kiváló tartósságát, ami a légkörtől függően 50 és 100 évet jelent.
 • Önvédő réteg
  A széndioxid (CO2) természetes, megújuló légkörben való jelenléte, és a víz (H2O) jelenléte hozza létre ezt a kémiai reakciót a fém felületén. Ez 2 részből áll:
  - Az első réteg egy nagyon sűrű réteg, amely közvetlenül érintkezik a cinkkel, nem oldódik a vízben, és bázikus cink
 • - karbonátból álló, szorosan kapcsolódó kristályok alkotják. Ez védi a cinket azáltal, hogy lelassítja a cink és a levegőben található oxigén közötti kölcsönhatást.
 • A második réteg, amely változó vastagságú, sokkal kevésbé tapadós, és nagyon porózus. Ez a réteg cink-dihidroxidból vagy oxidból áll. Ennek sokkal kisebb a szerepe, viszont hasznos, mert semlegesíti az esők savasságának és a szennyvíznek a cinkre mért hatását.
 • Karbantartás
  A hosszú élettartama mellett a cink nem igényel különleges karbantartást. Tulajdonképpen a cink teljes élettartama alatt önvédő réteget hoz létre, ami kijavítja a tökéletlenségeket és karcolásokat.