single lock standing seam

Adeka homlokzat

 

A Adeka egy innovatív, szabadalmazott homlokzati rendszer, melynek alapját az előre kiképzett elemek alkotják QUARTZ-ZINC, ANTHRA-ZINC és PIGMENTO felülettel, egyedi kiegészítő elemek alkalmazása mellett. Ez az ötletes, egyszerűen telepíthető rendszer lehetővé teszi az időjárásnak való hosszú távú ellenálló-képességet. A Adeka ideális megoldás bármilyen méretű sík homlokzathoz. Nem egészen 10db Adeka elemre van szükség 1 m2 beborítására, miközben a Adeka könnyű szerelhetősége (gépi eszközökre nincs szükség) gyors kivitelezési időt tesz lehetővé.
 

Felületi megjelenés: QUARTZ-ZINC / ANTHRA-ZINC

 
Vastagság 0.65 mm
Hasznos méret 400 X 400 mm
Tengelytávolság 205 mm
Súly 7.5 kg/m2
Elemszükséglet/m2 9.6 db
Csomagolás 24 db Adeka / 2.7 m2
 

A rendszer leírása
Az elemek merevsége az elem profilját követő, hátlapra felragasztott polisztirol rétegnek köszönhető. Erősen csapadékos helyeken kiegészítő alátét fólia beépítése javasolt. A rendszer könnyűsége miatt (7,5kg/m2) bármely tetőszerkezetre alkalmas. A teljes vízzárás az elemek 5cm-es egymásra takarása és a felső síknál felhajtott, alsó síknál lehajtott szélnek köszönhető.

 
Technicité Kisebb méretű, előre kialakított elemek,
Innovation Innovatív és szabadalmazott,
Discrete A gyémántalakú elemek esztétikai előnyei,
Discrete Az eltolt illesztés átlós vonalának esztétikai előnyei,
Innovation Ötletes záróékes rendszer az egyszerű és gyors telepítés érdekében.
  • 25% (15°) vagy annál nagyobb hajlásszögű tetőfelületre, vagy sík homlokzatokra.
  • Bármilyen időjárási körülmények közt alkalmazható. Hegyvidéki területen kiegészítő vízszigetelő lemez beépítése szükséges, szeles területek esetén pedig vegye fel a kapcsolatot a VMZINC-el.
 

Aljzat
A Adeka Át 20° - 30° (36% - 60%) tetőhajlás között folyamatos deszkaaljzatra kell beépíteni. 30° (60%) vagy annál meredekebb tetők esetén és homlokzatburkolásnál ritkított deszkázat is megfelelő. A deszkákat 203 mm-es tengelytávolságra kell elhelyezni a csavarozás vonalának megfelelően. A szegélyezéseknél 40cm szélességben folyamatos deszkaaljzatot kell készíteni.

1

Az aljzat alatt minimum 4cm-es szellőző légrést kell biztosítani, beszellőző és kiszellőző nyílás szüksges kialakításával.

2

Az elemek támaszkodjanak legalább 3 tartószerkezeti elemre.

3

Kivitelezés során a rögzítőfület az előző sor ADEKA beépítése után keletkezett nyílásba kell illeszteni. Minden ADEKA elemet a beállítás után három csavarral az aljzatdeszkázathoz kell rögzíteni.

További információért keresse a VMZINC-et.


3