single lock standing seam

Composite

 

 

A Composite egy többrétegű lemez, amely áll egyrészről két darab 0,5 mm-es vastagságú, hőeljárással ragasztott cinklemezből, másrészről egy ásványi anyaggal dúsított polietilén magból, az optimalizált tűzállóság érdekében. Gyártása az Alcoa Architecture Products bevált technológiája alapján történik.
 

A VMZINC, minőségét, esztétikumát és tartósságát, valamint a kompozit merevségét és simaságát egyesítve a Composite segítségével egyedi homlokzati építészeti megoldások érhetők el.
 

image composite

A panelek jellemzői

 
Legnagyobb hossz 1000 mm (*)
Normál hossz 2000 mm – 3000 – 4000 mm
Rendelhető hossz 6000 mm-ig
Felületi kialakítások QUARTZ-ZINC és ANTHRA-ZINC
A cink vastagsága 0.5 mm
Teljes vastagság 4 mm
Inercianyomaték 0.39 cm 4/m
A kompozit sűrűsége 12 kg/m2
Dilatációs együttható 2,2 mm 100 °C-onként

(*) 1250 mm rendelésre 0,70 mm vastag cinklemezzel, kizárólag QUARTZ-ZINC-ből

A felület jellemzői: QUARTZ-ZINC és ANTHRA-ZINC

 

 
Technicité
  • Kivételes simaság és merevség

Technicité
  • Nagyméretű panelek

Discrete
  • Kimagasló méretstabilitás

Discrete
  • Összetett formájú megoldások a kiváló alakíthatóságnak és hajlíthatóságnak köszönhetően.

Discrete
  • A QUARTZ-ZINC és az ANTHRA-ZINC szépsége.

Átszellőztetett homlokzatburkolatok

A Composite panelek, homlokzatra épített vázszerkezeten helyezhetők el és így olyan átszellőztetett homlokzat valósítható meg, amely egészséges és tartós megoldást biztosít az épület számára. Felhelyezhető akár szegecselt/csavarozott panelek formájában, akár kazettás rendszerben.

Függönyfalak

A megvalósítás érdekében egyeztessen a függönyfal gyártójával.

A kivitelező képesítése

Az kivitelezést végzőnek ismeretekkel kell rendelkeznie a homlokzatburkolások és a kompozit panelek kivitelezése terén. Ügyelnie kell rá, hogy a rendszer felhasználása megfeleljen az előírásoknak és az alkalmazási területnek.

Tárolási javaslatok

A Composite lemezeket az eredeti raklapon kell tárolni nedvesedéstől mentes talajon, napfénytől védett és megfelelően szellőző helyen. A panelek külső felületén átadáskor egy védőfólia található, amely az kivitelezés során védi a felületet. Ezt legkésőbb az elhelyezést követő 90 napon belül teljesen el kell távolítani.

Szellőzés

A panelek hátsó felületének szellőzését, legalább 2 cm-es légréteggel kell biztosítani a szigetelőréteg vagy a falazat és a Composite panelek között. A beszellőzést az alsó perforált panel biztosítja, a kiszellőzést pedig az illesztésekben elhelyezett profil.

Alátét szerkezet

Vízszintes és függőleges tartószerkezetre is elhelyezhető meszelt vakolt téglafalon vagy beton felületen mind új építés, mind felújítás esetén. A légzárásról a tartófal gondoskodik.

1) Szegecselt vagy csavarozott rendszer

 

A szegecselt vagy csavarozott rendszerrel újraburkolható a homlokzat sík Composite panelekkel, amelyek egy alumíniumprofilokból álló teherhordó vázszerkezetre rögzíthetők. Az elemek állítható saroktappancsokkal rögzíthetők a vázhoz.

Gyakran kiegészítő szigetelést helyeznek el az épület és a burkolat közé: ebben az esetben a szigetelés szellőzése egy 2 cm-es légrés segítségével történik a szigetelőréteg és a kazetta hátsó fala között.

A panelek rögzítésénél és a köztük lévő távolság kialakításánál figyelembe kell venni az anyag hőmozgását. Ennek megfelelően a panelek között hagyott illesztési hézagnak arányosnak kell lennie a várható dilatációval.
  panels


2) Kazetták

A Composite, rendszer egy olyan homlokzatburkolási rendszer, ami a Composite paneleket kazettákká alakítja és egy alumíniumprofilos teherhordó vázszerkezetre szerelnek. Az elemek állítható saroktappancsokkal rögzíthetők a vázhoz. Gyakran kiegészítő szigetelést helyeznek el az épület és a burkolat közé: ebben az esetben a szigetelés szellőzése egy 2 cm-es légrés segítségével történik a szigetelőréteg és a kazetta hátsó fala között.

Kétfajta kialakítás lehetséges: függőleges vagy vízszintes kazettás elhelyezés.

 

 

Függőleges kazettá :

Egy hornyot alakítanak ki a vázszerkezet függőleges sínjeiben. A horonyban elhelyezett HC8-TL önmetsző csavar segítségével a tengely előzetesen pozícionálható a kazetták összeszerelési fázisában, valamint a precíziós beállítás során kijavíthatók az elemek egymás közötti illesztései. Végül lehetővé teszi a horony rögzítését a tartószerkezetben lévő csavar behajtásával.

A rendszer lehetővé teszi a kazetták egyenkénti eltávolítását és 10–20 mm-es illesztési rések kialakítását a kazetták között.
  vertical cassette
 

 

 

Vízszintes kazetta :
A rögzítő síneket gyárilag szegecselik hozzá a kazettákhoz.

A kazetták felhelyezése alulról felfelé történik. A felső sor kazettáit akkor helyezik el, ha a felső rögzítő sínt rögzítették az illesztés aljához.

Az első kazettasor felhelyezése a kiindulási sín rögzítésével egyidejűleg történik.

  horizontal cassette

 

További információ VMZINC.


visuel installation