horizontális panelek

single lock standing seam

 

horizontális panelek zsalus takarással

 

A zsalus takarású horizontális paneljeiről
 

A horizontális homlokzatburkoló paneljait fa vagy fémanyagú tartóvázra szerelik. A rendszer vízszintesen zsalusan egymásra takaró panelekből áll, amelyeket a teherhordó hátszerkezethez rögzítenek. Történeti előképe a zsalus takarású deszkaburkolat.

A rendszert úgy tervezték, hogy a hőszigetelésnek és az átszellőztető légrésnek is legyen helye.

A panelek könnyen illeszkednek egymáshoz, így gyorsan és egyszerűen szerelhetők.

FElületi megjelenés: Natural Zinc® / QUARTZ-ZINC® / ANTHRA-ZINC® / AZENGAR® / PIGMENTO®

 

Letölthető BIM elemek a horizontális paneles homlokzatburkolati rendszerhez:

 

 

lemez vastagság 0.7 mm
a panelméret (L×H) 3 000  × 200 mm
a panel vastagság 13 mm / 20 mm
egy elem tömege 4,56 kg / 4,67 kg
az anyag sűrűsége 7,2 kg/m2
csatlakozó elemek száma m2-ként 1,67
Rögzítőcsavarok száma m2-ként 10
Főbb előnyök:
 
Discrete Könnyen telepíthető: A horizontális panel könnyű és könnyen telepíthető: a panelek könnyen illeszkednek egymáshoz.
A panelek könnyen vághatók a helyszínen, por nélkül.
Technicité Alacsony karbantartási költségek: A cink nem igényel különleges karbantartást. Felületes esztétikus és harmonikus marad az egész élettartama alatt.
Discrete Takarákos beruházás - takarékos fenntartás. A horizontális homlokzatburkolatát átszellőzetett légréses szerkezetként és hőszigeteléssel kiegészítve is lehet alkalmazni hogy korunk szigorú hőtechnikai követelményeinek megfeleljen.
Simplicité de pose Tartós természetes anyag: A horizontális paneleket az EN 988 szabványnak megfelelő hengerelt réz titán-cink felhasználásával gyártják. Korhadásálló is és nem tűzveszélyes.
Technicité Fenntartható megoldás, amely illeszkedik a környezetébe. A cink 100% -ban újrahasznosítható. A VMZINC árnyalatai lehetővé teszik az optimális összhangot más anyagokkal.
 •  
 • Használható: függőleges és sík vakolt tégla vagy beton falra rögzítve, fa vagy fém tartóvázra szerelve, új és felújított épületeken is.
  A maximális építménymagasság 40 m (maximális magasság 900 m).

  40 m-nél magasabb épületek esetén kérjük, lépjen velünk kapcsolatba!

 • Falhoz rögzített tartószerkezet

  A falhoz rögzített tartószerkezet (nem tartozék) lehet fa és fémanyagú (horganyzott acél, alumínium). A tartóvázat a teherhordó hátszerkezethez rögzítik horganyzott acél vagy alumínium állítható kötőelemekkel, a tartószerkezethez alkalmazható és statikailag méretezett csavarokkal, fali csatlakozókkal.

 • Tűzvédelem

  A titáncink homlokzatburkolat az Euroclasse A1 és A2s1d0 osztályába tartozik, ezért általános használatra alkalmas, feltéve, hogy betartják az épületekre vonatkozó egyéb tervezési és beépítési szabályokat.

 • Épületek előkészítése

  A telepítő cégnek homlokzatszerelési ismeretekkel kell rendelkeznie. Biztosítania kell, hogy a rendszert a jelen dokumentumban leírt feltételeknek és felhasználási területnek megfelelően használják.

 • Átszellőztetett homlokzatburkolat
  A horizontális panel a teherhordó falra szerelt rendszer, ami az átszellőztett homlokzat részeként egészséges, tartós megoldást kínál az épület számára.

  A homlokzat szellőztetését legalább 2 cm-es légrésnek kell biztosítania, amely a szigetelés és a homlokzatburkoló panel hátsó oldala között helyezkedik el (illetve a téglafal és a panel hátsó oldala között).

  A légrés alsó bevezető nyílását a lábazati szakaszon elhelyezett perforált panellel oldják meg.

 • Kiviteli terv - homlokzatburkolat
  A szerelés előtt a vállalkozónak pontos elrendezési tervet kell készítenie a másodlagos tartószerkezet elhelyezésének és a szükséges panelek pontos mennyiségének meghatározására.

  A tartószerkezet megtervezésekor és telepítésekor figyelembe kell venni a vonatkozó építési szabályokat, törvényi előírásokat

 • Tárolási ajánlások

  Az homlokzatburkoló paneleket az eredeti raklapon száraz padlón, jól szellőző és védett helyen kell tárolni.

Alkalmazástechnika

A tartóváz helyét a rögzítés előtt pontosan ki kell tűzni (lézerrel vagy csapózsinórral) az építész kiviteli tervnek megfelelően. A függőleges kitűzés után a tartókat rögzíteni kell. A tartókonzolok közöttti távolság nem haladhatja meg a 600 mm-t.    
 
A tartóváz helyét a rögzítés előtt pontosan ki kell tűzni (lézerrel vagy csapózsinórral) az építész kiviteli tervnek megfelelően.
A függőleges kitűzés után a tartókat rögzíteni kell. A tartókonzolok közöttti távolság nem haladhatja meg a 600 mm-t.

Az ásványgyapot szigetelés közvetlenül a teherhordó falszerkezetre van felszerelve.
A szarufákat ezután a konzolkra rögzítik.

A vízszintes homlokzatburkolati rendszert alulról felfelé kell szerelni. A lábazatnál a perforált panel látja el a légrés alsó beszellőztetését. Fontos, hogy a legalsó panel pontosan vízszintesen legyen szerelve, mert ez határozza meg a panelek első sorának megfelelő helyzetét.

A panelek alulról felfelé vannak szerelve, és könnyen egymásba illeszthetők egy kattintással. A paneleket minden oszlopon rögzítik csavarokkal vagy szögekkel.

Éles szerszámokat csak nagyon óvatosan szabad használni, így elkerülhető a panel sérülése.

A hosszirányú toldáshoz a panel egyik vége mögött egy csatlakozólemez található.

A védőfóliát a szerelés befejezése után egyetlen mozdulattal el kell távolítani.

A rendszerhez egy sor univerzális titáncink anyagú kiegészítő tartozék áll rendelkezésre, így könnyű a tervezés és a kivitelezés is.

Nézze meg a szerelési útmutatónkat a youtube-on!

További információért keresse munkatársunkat!

 


3