single lock standing seam

Adeka tető

Mi is a Adeka fedés ?
 

Az Adeka egy kiselemes tetőfedésre és homlokzatburkolásra alkalmas rendszer QUARTZ-ZINC és ANTHRA-ZINC felülettel. Az Adeka egyesíti magában a korszerű, esztétikus megjelenést és a könnyű felszerelelés előnyét a VMZINC hagyományos minőségével és tartósságával. Az Adeka egy komplett rendszer, különböző előregyártott kiegészítőkkel. Alkalmazható minden 25% (15°) –nál nagyobb hajlásszögű tetők esetén.
Az Adeka ideális megoldás bármilyen méret ű sík tetőfelületre. Kevesebb, mint 10db Adeka elem szükséges 1m2 tetőfelületre, könnyű felszerelni (nincs szükség különleges gépekre) és gyors a kivitelezési idő.

Felületi megjelenés: QUARTZ-ZINC / ANTHRA-ZINC

 
Vastagság 0.65 mm
Hasznos méret 400 X 400 mm
Tengelytávolság 205 mm
Súly 7.5 kg/sq
Elemszükséglet/m2 9.6
Csomagolás 24 dbAdeka / 2.7 m2
 

A rendszer leírása
Az elemek merevsége az elem profilját követő, hátlapra felragasztott polisztirol rétegnek köszönhető. Erősen csapadékos helyeken kiegészítő alátét fólia beépítése javasolt. A rendszer könnyűsége miatt (7,5kg/m2) bármely tetőszerkezetre alkalmas. A teljes vízzárás az elemek 5cm-es egymásra takarása és a felső síknál felhajtott, alsó síknál lehajtott szélnek köszönhető.

 
Technicité Kicsi előregyártott elemek,
Innovation Innovatív szabadalmaztatott rendszer,
Discrete Esztétikus rombusz forma,
Discrete Esztétikus átlós vonalú kiselemes rendszer,
Innovation Egymásba illsezthető elemek, könnyű és gyors szerelhetőség.
  • 25% (15°) vagy annál nagyobb hajlásszögű tetőfelületre.
  • Bármilyen időjárási körülmények közt alkalmazható. Hegyvidéki területen kiegészítő vízszigetelő lemez beépítése szükséges, szeles területek esetén pedig vegye fel a kapcsolatot a VM ZINC-el.
 

Aljzat
A VMZINC ADEAKÁt 20° - 30° (36% - 60%) tetőhajlás közt folyamatos deszkaaljzatra kell beépíteni. 30° (60%) vagy annál meredekebb tetők esetén és homlokzatburkolásnál ritkított deszkázat is megfelelő. A deszkákat 203 mm-es tengelytávolságra kell elhelyezni a csavarozás vonalának megfelelően. A szegélyezéseknél 40cm szélességben folyamatos deszkaaljzatot kell készíteni.

1

Az aljzat alatt minimum 4cm-es szellőző légrést kell biztosítani. A beszellőző nyílást az eresznél, a kiszellőzést pedig a gerincnél szükséges kialakítani.

2

A beépítést az eresznél kell kezdeni. A rögzítőfület az ereszszegély nyílásába kell behajtani.

3

Kivitelezés során a rögzítőfület az előző sor ADEKA beépítése után keletkezett nyílásba kell illeszteni. Minden ADEKA elemet a beállítás után három csavarral az aljzatdeszkázathoz kell rögzíteni.

További információért keresse a VMZINC-et.


3