AZENGAR®

A csillogó szépségű titáncink. Az AZENGAR® az első gravírozott felületű titáncink, mely páratlanul exkluzív megjelenésű. 

Az AZENGAR® az EN 988 szabvány szerint készült, ezen felül még az ÖKO-Design követelményeinek is megfelel. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az iparosított gyártás minden egyes fázisában a csökkentett sav, a víz felhasználás mennyiségét a lehető legalacsonyabb szinten tartják, így a gyártási folyamat is rövidebb. 

Esztétika

Az AZENGAR® a legvilágosabb és a legmattabb felületű fémfelület, ami ma a piacon kapható. A különleges matt felület felfogja a napsugarakat és világos, intenzív színként tükrözi vissza. Az eltérő gyártásból kikerülő Azengar lemezek színe csekély mértékben eltérhet, ez a termék sajátosságának tudhatók be és nem befolyásolják a titáncink anyag tulajdonságait. A kivitelezési munkák előkészítésénél érdemes ezt a tényt szem előtt tartani az optimális esztétikai minőség érdekében.

Alkalmazási terület

Az AZENGAR® jól harmonizál más építőanyagokkal, tetőfedésre és homlokzatburkolásra is használható.

Az idő múlásával az AZENGAR felületi megjelenése lassan változik. A cinkfelület metamorfózisa élénk és figyelemre méltó eredményeket tesz lehetővé, amelyek eltérnek más típusú cinktermékektől.

Légköri és egyéb környezeti hatások

A VMZINC® termék kiválasztásakor igazodni kell a környezethez, és figyelembe kell venni annak esetleges korlátait a kiválasztott felülettel szemben. Bizonyos cinkfelületek esztétikailag változnak az idő múlásával (az AZENGAR® fokozatos sötétedik). Ez függ a földrajzi környezet adottságaitól (vízpartok közelsége, havas területek, ultraibolya sugárzás intenzitása stb.), és az alkalmazási területtől (tetőfedés, homlokzatburkolás, esővíz elvezetés, csapóesőtől védett felület). pl.:  fehér foltok képződhetnek az AZENGAR® olyan felületrészein, amiket az esővíz nem rendszeresen mos le. Opcionálisan itt szükség lehet karbantartásra. Ezek a látható és állandó nyomok megváltoztathatják a termék esztétikai megjelenését. Nem jelentik azonban az anyag romlását, és nem befolyásolják annak élettartamát sem. 

Óvintézkedések

Az AZENGAR® felületét védőfóliával szállítjuk. A fólia eltávolítása után tovább kell védeni a cink felületét az ujjlenyomatok, a karcolások és ütések, valamint az agresszív anyagokkal való szennyezés ellen.

További VMZINC felületek