A VMZINC a FEDRUS International Csoport tagja

 

2017. október elsejétől a VMZINC® a belga vállaltcsoport, a FEDRUS International Group tagja. Korábban a márka az Umicore csoport tagja volt és Magyarországon UMICORE Building Products Hungary Kft. volt ismert.

A VMZINC tetőfedésre és homlokzatburkolásra való hengerelt titáncink (horgany) termékeket, esővízelvezető rendszereket gyárt és forgalmaz. Ezekkel a termékekkel a márka jól illeszkedik az konszern portfóliójába: A FEDRUS Csoport több leányvállalattal van jelen az európai piacon, amelyek főleg tető- és homlokzati anyagok forgalmazásával foglalkoznak.

„A FEDRUS INTERNATIONAL ideális feltételeket teremt a fejlődési folyamat következő állomásához. Újult erővel és szenvedélytől hajtva jó esélyt látunk arra, hogy mindkét vállalatot tovább növeljük és közösen az ágazat éllovasai legyünk.” – ezekkel a szavakkal üdvözölte Franck Martinelli, a VMZINC nemzetközi kereskedelmi vezetője az átigazolást a FEDRUS-hoz.

Míg a VMZINC bejegyzett márkanévként megőrzi érvényességét, addig a háttérben tulajdonosváltás történik. Az UMICORE Building Products Hungary Kft. mostantól VM Building Solutions Hungary Kft. néven működik tovább. A „VM” kezdőbetűk utalnak a vállalat eredetére, amely a német-belga határ közelében fekvő „Vieille Montagne” cinkbányáról kapta a nevét. 2017-ben ünnepelte a vállalat a 180 éves fennállását.

A VM Building Solutions Hungary Kft. forgalmazza továbbra is Magyarországon a VMZINC különböző tetőfedő- és homlokzatburkolati rendszereit a már eddig megismert felületekkel: QUARTZ-ZINC®, ANTHRA-ZINC®, PIGMENTO® és AZENGAR®. A szervezeti felépítést a tulajdonosváltás nem érinti. Eddigi kapcsolattartóikat megtalálják az ismert elérhetőségeken.